Free delivery Doprava v SR ZADARMO

6 bodov čo prichystať dieťati do školy v prírode!

Je to tu opäť. V máji – júni sa deti zo svojich bežných škôl častokrát vyberú do školy v prírode. Niekam mimo trvalé bydlisko, na 5 – 6 dňový pobyt.

Pre niektoré detičky je to často prvá skúsenosť so samostatným pobytom mimo svoju rodinu. Maminky sú niekedy v napätí, ako to deti zvládnu.

Okrem toho maminky riešia, či bude mať dieťa dostatok ponožiek (veď čo keby sa zmáčalo v daždi či mláke), či budú troje tepláky dosť (veď vieme akú špinďúrku máme doma) a či majú pribaliť i knižku na čítanie a kopec ďalších vecí... 

ako zbalit deti do skoly v prirode                                                                                                                                                                                                           shutterstok

Zoznam vecí do školy v prírode

Takéto zoznamy obvykle rodičia dostanú vo svojej škole/škôlke, od svojej pani učiteľky, alebo sú zverejnené na webovej stránke. Zoznamy sú rôzne obsiahle a v konečnom dôsledku je to aj tak na vás, čo a koľko dieťatku zbalíte.

Pamätám si našu prvú školu v prírode, kedy dieťa prišlo po týždni domov, polovicu tričiek a nohavíc ani nevybalilo, jedny tepláky boli navyše a 3ks tričiek zas na oplátku chýbalo. Predpokladám, že u každej ŠvP, tábore, sústredení je to podobné ;)

Čo teda dieťaťu do školy v prírode zabaliť?

1. Do čoho dieťa zbaliť?

Väčšia cestovná taška alebo kufor na kolieskach sú vhodná batožina. Treba rátať s tým, že deti si svoje kufre budú musieť presunúť do izieb aj sami, takže je fajn, keď batožinu „ovládajú“.

Nebaľte kufor na prasknutie, nechajte v ňom trocha voľného  miesta. Naspäť sa bude dieťa baliť samo a asi nezvládne všetko poukladať tak, aby využilo každý milimeter priestoru.

Na cestu a na výlety v rámci pobytu je fajn, aby dieťa malo príručný ruksak – na desiatnik s jedlom na cestu, pitie, hračku – knižku.

2. Oblečenie, ktoré sa v škole v prírode zíde

oznacenie veci do skolky

3. Obuv

4. Hygienické potreby

5. Iné potrebnosti do školy v prírode

Odporúčania pre chystanie do školy v prírode

Nedávajte dieťaťu so sebou drahé veci – elektroniku, retiazky, hry ...

Urobte zoznam vecí, ktoré dieťaťu balíte a vložte ho do kufra. Baľte spoločne s dieťaťom, malo by mať aspoň trochu prehľad o tom, čo má zabalené a ktoré veci sú vlastne jeho. Všetky veci počnúc od oblečenia až po topánky, fľašky na pitie a mobil, označte menom či iniciálami dieťaťa – bez toho si ľahko veci zamenia či stratia. Nech po návrate domov nestrácate Vy a ani ostatní účastníci pobytu čas a nervy pátraním a zháňaním vecí.

nalepky s menom na oblecenieoznacena flaska na pitie

6. A ako deťom označiť veci do školy v prírode? = najjednoduchší spôsob sú MENOVKY

Menovky sú vodeodolné nálepky s menom a viete si nimi označiť skoro všetky veci: oblečenie, topánky, poháriky, fľašky na pitie, školské či športové potreby... Pri oblečení ich môžete nalepiť na nylonový štítok (to je ten lesklý a sú na ňom informácie o textílii)  a následne menovka vydrží aj niekoľkonásobné pranie alebo sušenie v sušičke.  Môžte ich nalepiť na pohár alebo na fľašku a bezproblémov vydržia opakované umývanie v umývačke riadu,  pretože sú  vodeodolné!

      Menovku si viete jednoducho a rýchlo sami nadizajnovať online na www.putmyname.sk, kde si zadáte svoje meno, prípadne telefónne číslo, alebo adresu. V ponuke je množstvo farebných obrázkov/ikoniek, typ a farba písma a taktiež si môžete vybrať aj farebné pozadie menovky. Objednanie je veľmi jednoduché. Po uhradení objednávky cez internet banking Vám v priebehu týždňa príde balenie menoviek poštou priamo domov. Cena za balenie menoviek je 11,99EUR za 60ks nálepiek a poštovné - doporučene  ZADARMO.

A na záver balenia už len nezabudnite pribaliť dobrú náladu a pusu na cestu!

Použitý text z ww.rodinka.sk

Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné používanie nášho webu a vďaka analýze dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií tu.

Vlastné nastavenie cookies