Free delivery Doprava v SR ZADARMO

?SCHVÁLENÉ?!! PRVÁČIKOVIA dostanú príspevok 100EUR?

Príspevok pre prváčikov bol schválený v parlamente. Čakať bude na podpis prezidentky. Kedy ho dostanete prvýkrát a ako ho získať?

Príspevok 100 eur pre všetkých prvákov od školského roka 2019/2020 – schválený

Poslanci 25.6.2019 schválili novelu zákona o prídavku na dieťa. Na základe toho by pri príležitosti nástupu dieťaťa do školy mali rodičia dostať príspevok 100 eur.

Bližšie informácie:

  1. ide príspevok pre dieťa, ktoré nastupuje do prvého ročníka základnej školy
  2. výška príspevku bude 100 eur (o túto sumu sa v podstate zvýši suma vyplateného prídavku na dieťa za mesiac september)
  3. pôjde iba o jednorazový príspevok, iba jedenkrát dostanete sumu 100 eur.
  4. Novela by mala byť účinná od 1.augusta 2019, to znamená, že tento príspevok by mali dostať už prváčikovia, ktorí budú nastupovať už tento september do základnej školy..

Kedy dostanete tento príspevok vyplatený?

Príspevok by mal byť rodičovi, ktorý poberá prídavok na dieťa vyplatený spolu s prídavkom v mesiaci október.

Je potrebné si podať osobitnú žiadosť o tento príspevok?

Nebude potrebné podávať osobitnú žiadosť. Základné školy postúpia informáciu o prváčikoch do centrálneho registra žiakov. Následne ÚPSVAR si tieto informácie zaznamenajú a podľa toho vyplatia príspevok. Pre rodiča tak nebude tento príspevok predstavovať osobitnú administratívnu záťaž.nalepky do skoly

#TIP na záver:  A na čo vhodné využiť príspevok pre prváčika?  Najzákladnejšia výbava do školy je školská taška, peračník + jeho vybavenie, prezuvky, uteráčik, tepláková súprava, cvičky, školské zošity...

Ako to bolo zvykom vo škôlkach, tak aj školy vyžadujú, aby veci boli viditeľne označené menom žiaka. Inšpirujte sa skvelou novinkou menovkami a označte deťom všetky školské potreby jednoducho a rýchlo za pár sekúnd! Nálepky s menom stačí len NALEPIŤ! Taktiež sú vodeodolné a teda pri označení detského oblečenia menovku iba nalepíte na nylónový štítok, necháte 24hodín pôsobiť a môžete veci bezpečne prať v práčke, či sušiť v sušičke. Už žiadna stratená šiltovka alebo tričko na telesnú výchovuJ Nálepky s menom sa jednoducho dajú vytvoriť a objednať na www.putmynane.sk z pohodlia domov a za pár dní Vám prídu doporučene poštou priamo domov v celkovej hodnote 9.99EU/60ks menoviek. Oblepíte nimi všetky ceruzky, strúhadlá, cvičky, tričká, či školskú tašku!

 

  Použitý zdroj od: JUDr. Mária Dvončová, pravneprerodica 

Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné používanie nášho webu a vďaka analýze dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií tu.

Vlastné nastavenie cookies