Dnes objednané menovky budeme posielať v PIATOK 3.4. :)

Free delivery Doprava v SR ZADARMO

Budúcich prváčikov zapíšu školy v apríli

Zápis detí do 1. ročníka

Zápis detí do prvých ročníkov základných škôl pre školský rok 2019/2020  sa uskutoční v termíne medzi 1. a 30. aprílom 2019.

Zákonní zástupcovia detí, ktoré do 31. 8. 2019  dovŕšia 6rokov, a detí, ktorým bol odložený začiatok povinnej šk.dochádzky o 1rok, sú povinní prihlásiť ich na zápis do ZŠ spravidla podľa šk.obvodu, v ktorom majú trvalé bydlisko.

                            

Ako zapísať dieťa do základnej školy?

Presné miesto a čas zápisu určí zriaďovateľ školy – obec (pri štátnych školách), združenie alebo iná inštitúcia (pri súkromných a cirkevných školách) – formou všeobecne záväzného nariadenia alebo ohlásenia o zápise.

Zápisu sa zúčastňuje dieťa so zákonným zástupcom.

O tom, čo treba so sebou priniesť na zápis, informuje škola. Zvyčajne to je:

  • občiansky preukaz zákonného zástupcu
  • rodný list dieťaťa
  • v prípade zdravotne postihnutého dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom postihnutí,
  • vyplnená prihláška (tú si môžete niekde stiahnuť z webovej stránky školy, alebo ju vyplníte priamo na zápise)

Kde nájdete informácie o termíne konania zápisu?

Informáciu o termíne konania zápisu by ste mali nájsť jednak u zriaďovateľa školy, na ktorú chcete zapísať vaše dieťa, na škole samotnej, alebo na nástenke v materskej škole.

 #TIP na záver: ...pomaly začínate rozmýšlať, čo všetko pripraviť budúcemu prváčikovi. Školy často posielajú rodičom zoznam, a veľa z nich (ako aj vo škôlkach) vyžadujú, aby veci boli viditeľne označené menom dieťaťa. Inšpirujte sa skvelou novinkou menovkami a označte deťom všetky veci jednoducho a za pár sekúnd! Menovky sa dajú cez internet objednať na www.putmynane.sk. Ich aplikácia je jednoduchá, lebo ich stačí len NALEPIŤ! V prípade oblečenia menovku nalepíte na nylónový štítok, necháte 24hodín odležať a môžete veci bežne prať v práčke, či sušiť v sušičke.

Najzákladnejšia výbava do školy:
školská taška, peračník + jeho vybavenie, prezuvky, uteráčik, tepláková súprava, cvičky,...

                                

O testoch školskej zrelosti a možnosť odkladu zápisu do školy sa viac dočítate na našom blogu: TU.

 

Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné používanie nášho webu a vďaka analýze dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií tu.

Vlastné nastavenie cookies