Dnes objednané menovky budeme posielať v PIATOK 3.4. :)

Free delivery Doprava v SR ZADARMO

Budeme mať prváčika? – testy školskej zrelosti a možnosť odkladu zápisu do školy

BUDETE MAŤ TENTO ROK PRVÁČIKA V ŠKOLE?

Pomaly, ale iste prebehli a prebiehajú v škôlkach testy školskej zrelosti. Do škôlky príde psychológ, ktorý zadá deťom rôzne úlohy, pozoruje ich schopnosti a pripravenosť do školy.

Následne Vás ako rodičov informuje, ako dieťa testy zvládlo, či treba ešte na niečom popracovať...

Veľa rodičov začne na základe odporúčaní psychológa uvažovať aj o odklade. A nielen na základe odporúčaní, ale aj podľa svojho pocitu, či je do školy zrelé alebo nie.

                    

Testy školskej zrelosti

Testy školskej zrelosti prebiehajú obvykle január-apríl. Materskú školu a predškoláčikov navštívi psychológ. Zadáva im rôzne úlohy, pozoruje ich. Následne rodičov informuje o svojich zisteniach. Či dieťa ovláda, na čom by malo ešte popracovať.

Pripravenosť dieťaťa do školy je možné otestovať aj v rôznych pedagogicko – psychologických poradniach alebo centrách.

Ak Vám ako rodičom odborník navrhne odklad povinnej školskej dochádzky, nie ste povinnní dieťa nezapísať do školy. Je to na Vašom uvážení.

Kedy a ako požiadať o odklad plnenia školskej dochádzky?

Ak chcete odložiť povinnú školskú dochádzku dieťaťa, pretože ani po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, môžete požiadať riaditeľa školy

Žiadosť o odklad má byť písomná a je potrebné k nej priložiť

Čo ak sa po nástupe do školy zistí, že dieťa v škole neprosperuje a malo by sa predsa len vrátiť do škôlky?

Ak sa u žiaka prvého ročníka základnej školy, ktorý nemal odložený začiatok povinnej školskej dochádzky a neabsolvoval nultý ročník základnej školy, v prvom polroku prvého ročníka dodatočne zistí, že nedosiahol školskú spôsobilosť, môže riaditeľ školy za podmienok  rozhodnúť o

Zákonný zástupca dieťa má právo následne rozhodnúť o tom, či dieťa s dodatočne odloženou školskou dochádzkou bude navštevovať materskú školu alebo nultý ročník.

                    

Môže byť do prvého ročníka základnej školy zapísané i dieťa, ktoré ešte nemalo šesť rokov?

Výnimočne áno. Je však potrebné,aby o to požiadal zákonný zástupca dieťaťa. K žiadosti musí priložiť

A ak je rozhodnuté o nástupe do školy....

pomaly začínate rozmýšlať, čo všetko pripraviť budúcemu prváčikovi. Školy často posielajú rodičom zoznam, a veľa z nich (ako aj vo škôlkach) vyžadujú, aby veci boli viditeľne označené menom dieťaťa. Inšpirujte sa skvelou novinkou   menovkami a označte deťom všetky veci jednoducho a za pár sekúnd! Menovky sa dajú cez internet objednať na www.putmynane.sk. Ich aplikácia je jednoduchá, lebo ich stačí len NALEPIŤ! V prípade oblečenia menovku nalepíte na nylónový štítok, necháte 24hodín odležať a môžete veci bežne prať v práčke, či sušiť v sušičke.

Najzákladnejšia výbava do školy:
školská taška, peračník + jeho vybavenie, prezuvky, uteráčik, tepláková súprava, cvičky,...

Použitý text od: JUDr. M. Dvončová, www.pravneprerodica.sk

 

Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné používanie nášho webu a vďaka analýze dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií tu.

Vlastné nastavenie cookies