Free delivery Doprava v SR ZADARMO

Môžem použiť rekreačný poukaz aj na detský tábor?

Príspevok na rekreáciu a detské tábory

     Milí rodičia, mnohých z Vás potešilo, že príspevok na rekreáciu sa môže využiť i na tábory pre svoje deti. Pozor, má to určité podmienky. Ak chcete využiť ako zamestnanec príspevok na rekreáciu od Vášho zamestnávateľa na tábor pre dieťa, skontrolujte si nasledovné:

1. musí ísť o Vaše dieťa alebo iné dieťa, ktoré s Vami žije v spoločnej domácnosti (napríklad partnerkine/partnerove dieťa)

2. tábor musí trvať aspoň dva dni (pretože by malo ísť o viacdennú aktivitu)

3. Vaše dieťa musí navštevovať základnú školu alebo byť v prvých štyroch ročníkoch osemročného gymnázia

4. „tábor“, „sústredenie“ musia byť na Slovensku

5. musia sa konať počas školských prázdnin. Nemusí ísť iba o letné prázdniny.

Takže zamestnávateľ prispeje nielen na ubytovania, ktoré spomínam vyššie ale i na organizované viacdenné aktivity a zotavovacie podujatia počas školských prázdnin na území SR.

Mamičky na materskej – majú nárok na rekreačný poukaz?

Mnohé mamičky na materskej alebo rodičovskej dovolenke sa pýtajú, či majú aj ony nárok na príspevok na rekreáciu od zamestnávateľa. Predsa len sú troška osobitná kategória. Zákonník práce však žiadnym spôsobom nevylúčil rodičov na materskej/rodičovskej dovolenke z nároku na tento príspevok. Ak Vám teda trvá pracovný pomer ku dňu začatia rekreácie u daného zamestnávateľa 24 mesiacov, máte nárok na príspevok na rekreáciu aj Vy mamičky. Určite si pozrite aj ostatné podmienky – počet zamestnancov, ktorý musí mať zamestnávateľ a ako si uplatniť nárok na príspevok. 

Čo potrebujeme vedieť o rekreačných poukazoch? 

Za akých podmienok Vám zamestnávateľ prispeje na rekreáciu?

Akou sumou Vám zamestnávateľ prispeje

Zamestnávateľ zamestnancovi prispeje na rekreáciu sumu vo výške 55 percent oprávnených výdavkov. Avšak táto suma je ohraničená maximálne sumou 275 eur za kalendárny rok.

Nemusí ísť iba o rekreáciu zamestnanca…

Zamestnávateľ môže  zamestnancovi môže prispieť aj na rekreáciu

Dostanete rekreačný poukaz alebo výdavky zamestnávateľovi preukážete

Zamestnávateľ Vám ako zamestnancovi

#Náš TIP na záver:  A keď už je vybavený rekreačný poukaz a vybraný detský tábor, poradíme si prečítať náš článok ...ako zbaliť deti na prázdniny, aby nič nepostrácali?

Krátke zhrnutie článku:

     S menovkami môžete označiť skoro všetky veci: oblečenie, topánky, osobné predmety, poháriky, fľašky na pitie, školské či športové potreby... Pri oblečení ich môžete nalepiť na nylonový štítok trička a následne menovka vydrží aj niekoľkonásobné pranie alebo sušenie v sušičke.  Vydržia tiež na obedári, na pohári alebo na fľaške, ako aj opakované umývanie v umývačke riadu,  pretože sú  vodeodolné!

      Menovku si viete jednoducho a rýchlo sami nadizajnovať online na www.putmyname.sk, kde si zadáte svoje meno, telefónne číslo, alebo adresu. V ponuke je množstvo farebných obrázkov/ikoniek, typ a farba písma a taktiež si môžete vybrať aj farebné pozadie menovky. Objednanie je veľmi jednoduché.. Po uhradení objednávky cez internet banking vám v priebehu týždňa príde balenie menoviek poštou priamo domov.

 

Použitý text v blogu: JUDr. Mária Dvončová, www.pravneprerodica.sk

 

Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné používanie nášho webu a vďaka analýze dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií tu.

Vlastné nastavenie cookies