Dnes objednané menovky pošleme v UTOROK  23.4. :)

Free delivery Doprava v SR ZADARMO

Budúcich škôlkárov zapíšu škôlky v apríli 2019

Čas tak rýchlo letí a z vášho malého bábätka už vyrástol trojročný výmyselník, ktorý jednoducho potrebuje mať vo svojej blízkosti aj detský kolektív.

Okrem iného veľa mám nastupuje po skončení materskej dovolenky do práce, aj preto svoje dieťa chcú zapísať do materskej školy, kde o ne bude počas dňa dobre postarané.

Aby ste neprepásli tohtoročné zápisy, prijímanie detí do materských škôl (MŠ) sa uskutoční v mesiacoch apríl a máj 2019.

Konkrétne miesto a termín podávania žiadostí zverejňuje riaditeľ/škôlka v budove MŠ alebo inom verejne dostupnom mieste. Veľa materských škôl má termín a miesto zápisu, ako aj podmienky prijímania detí do materskej školy uverejnené aj na svojom webovom sídle.

Dôležité pre rodičov - čo by ste o zápise mali vedieť?

Staršie deti škôlka prijíma prednostne

Deti mladšie ako 3 roky sa pri prijímaní nesmú uprednostniť pred staršími deťmi; ich prijímanie je podmienené uspokojením žiadostí  detí vo veku od 3 do 6 rokov.

Podľa zákona musia byť do zariadenia pre škôlkarov prednostne prijímané deti, ktoré:

Žiadosť o prijatie do škôlky

Ak ste si už vybrali, do ktorej MŠ chcete zapísať svoje dieťa, zistite si termín tohtoročných zápisov v danom zariadení priamo v škôlke či na webovej stránke a určite ho neprepásnite. Tí rodičia, ktorí však nie sú pevne rozhodnutí pre jednu škôlku, môžu svoje dieťa zapísať aj do viacerých MŠl.

Ak je dieťa na základe žiadosti prijaté do niektorej z nich, mal by rodič o tom upovedomiť ostatné MŠ, do ktorých tiež podal žiadosť o prijatie jeho dieťaťa.

 Na zápise sa podľa súčasného právneho stavu nevyžaduje osobná účasť dieťaťa. Nič vám však nebráni vziať ho so sebou, aby si prehliadlo okolie, priestory a zoznámilo sa s novým prostredním.

Na tento účel slúžia aj adaptačné hodiny, na ktorých sa môžete dohodnúť po zápise dieťaťa s riaditeľom škôlky. 

Nezabúdajte, že žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ musí byť podaná vždy iba písomne, ak však nemôžu byť rodičia osobne prítomní, môžu žiadosť odoslať do škôlky poštou, ale aj elektronickou formou (e-mail, formulár).

Na formulároch žiadosti o prijatie dieťaťa máva škôlka uvedené náležitosti, ktoré o rodičovi (zákonnom zástupcovi) a dieťati potrebuje vedieť.

Kedy je dieťa prijaté do škôlky?

Veľa rodičov chce, aby ich dieťa nenavštevovalo škôlku v mieste ich bydliska, ale napríklad v lokalite, kde rodič pracuje. Môže podať žiadosť o prijatie dieťaťa do škôlky aj mimo miesta trvalého pobytu?

Vo vzťahu k MŠ pri prijímaní detí neplatia školské obvody (ako ich poznáme pri ZŠ) a prijatie dieťaťa nemožno explicitne viazať na trvalý pobyt v danej obci, mestskej časti, v ktorej sa nachádza predmetná MŠ.  (Riaditeľ materskej školy nesmie ako podmienku prijatia dieťaťa stanoviť napr. trvalý pobyt, zamestnanosť rodičov/zákonných zástupcov)

Dieťa je prijaté do MŠ vtedy, ked riaditeľ vydá rozhodnutie o prijatí, nemusí to však byť do 30-tich dní od doručenia žiadosti rodičom. Riaditeľ MŠ nemá zo zákona ustanovenú takúto povinnosť, ale rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa vydajú spravidla najneskôr do konca júna, aby zákonní zástupcovia vedeli, či je, alebo nie je ich dieťa do MŠ prijaté.

A ak ste mali štaštie a je definitívne rozhodnuté o prijatí dieťaťa do škôlky....

pomaly začínate rozmýšľať, čo nám treba pripraviť pre budúceho škôlkára. Škôlky zvyknú posielať rodičom zoznam vecí. No treba si dať pozor, lebo veľa z nich vyžadujú, aby detské veci boli viditeľne označené menom dieťaťa. Inšpirujte sa našou novinkou menovkami = farebné nálepky s menom a označte deťom všetky veci jednoducho a za pár sekúnd! MENOVEKY stačí len NALEPIŤ! V prípade oblečenia menovku nalepíte na nylónový štítok od oblečenia a necháte 24hodín odležať a následne môžete veci bežne prať v práčke, či sušiť v sušičke = bez toho aby sa Vám nálepka odlepila. Taktiež ich môžete nalepiť  na fľašky na pitie a nonstop umývať v umývačke riadu a menovky pevne držia :) Menovky si v pohodlí domova objednáte cez internet na www.putmyname.sk a za pár dní Vám poštou doporučene prídu domov.

#TIP: Detičky v škôlkárskom veku (väčšinou od 2r.-5rokov) si pri obúvaní topánok pletú pravú a ľavú nôžku. Preto by sme Vám radi dali do pozornosti MENOVKY DO TOPÁNOK. Tieto menovky sú personalizované a vďaka znázornenému obrázku na menovke deti hravou formou vedia rozoznať svoju pravú a ľavú topánočku. Menovky do topánok si taktiež objednáte na www.putmyname.sk :)

 

 

Starší súrodenec v škôlke – dvojičky na zápise do škôlky – koho musia prijať? sa viac dozviete na našom blogu: TU

Použitý text v blogu z: www.najmama.sk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné používanie nášho webu a vďaka analýze dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií tu.

Vlastné nastavenie cookies